Agenda 2017/2018 

In 2017

Vanaf april tot eind augustus   bloemen picknick

Haal een gevulde mand met biologisch lekkers en een kleedje bij de schuur en geniet van de bloemen in de boomgaard of aan de paddenpoel.

 

Zaterdag 5 augustus               genezende cosmetica

Maak créme, shampoo of lotion, zeep en lipbalsem met de genezende kruiden die groeien op Op Goede Grond. Leer hoe de kracht van deze planten te gebruiken.

 

Zaterdag 2 september             manden vlechten

Maak met wilgentenen een mand naar eigen ontwerp of kies een vorm uit de vele voorbeelden die wij gebruiken op Op Goede Grond. Ontdek hoe vaardig je bent in het vlechten.

 

Zaterdag 7 oktober                  oogst verwerking

De appels peren, bessen en bramen zijn geplukt en klaar om tot jams gelei en taart te worden verwerkt. Leer hoe groente en fruit geconserveerd kan worden voor mindere tijden door drogen, fermenteren en geleren.

 

Zaterdag 14 oktober                 pluk en proef dag van 10.00-16.00

                                              Open dag in samenwerking met stichting Velt.

Kom kijken en proeven wat Op Goede Grond allemaal te bieden heeft.

Pluk appels uit de boomgaard, proef de heerlijkheden van het land en snuffel aan de workshops die wij bieden.

Laat uw appel- of perenboom determineren en krijg raad en daad over de juiste boom voor uw eigen tuin.

Kies nu alvast de boom die u in november wilt planten!

 

In 2018

Zaterdag 27 januari                   cursus enten en snoeien

Enten van fruitbomen met materiaal van ons terrein. Het geënte materiaal kunt u in uw eigen tuin planten!

 

Zaterdag 3 februari                   werken met wilgentenen in de tuin

Maak een hek, een bank een brug of een parasol van verse wilgentenen. Leer de groeikracht van de wilg kennen.

 

Zaterdag 31 maart                    laatste verkoopdag fruitbomen uit de volle grond

Eind maart beginnen de bomen al uit te lopen en is hun winterslaap voorbij. Wij kiezen ervoor om dan niet meer te verplanten.

 

Zaterdag 7 april                        boter en kaas maken

De koeien mogen weer naar buiten. Verwerk deze melk tot boter en kaas en neem deze heerlijkheden en nieuwe vaardigheden mee.

 

Zaterdag 25 mei                       vilten met wilde wol

Vilten met verse wol. Vilt een vacht, boetseer met wol en voel het verschil tussen droog en nat vilten.

 

De ateliers zijn ook individueel te bespreken voor groepen van 4 tot 30 personen. U kunt dit combineren met een koffietafel, lunch of High-Tea, of het bakken van pizza’s in onze pizza oven. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat al het voedsel biologisch is, het liefst van eigen grond.

Wij verzorgen ook meerdaagse programma’s.

Ruimte voor een kinderpartijtje is er ook! De kinderen krijgen een middagprogramma aangeboden dat bestaat uit creatief bezig zijn in één van de ateliers.

Mail voor de mogelijkheden naar