Zoeken en vind het juiste ras

In het keuzemenu links kunt u een overzicht oproepen van alle rassen per soort.

Weet u al een (deel van een) naam, vul die dan in in het zoekveld hieronder.

In het trekmenuutje hier rechts onder kunt u opgeven hoe lang de lijst moet worden - dat is handig zoeken op naam.

Deze soort is waarschijnlijk afkomstig uit Frankrijk waar de appel al in 1771 wordt beschreven in een fruit catalogus. Ook in Duitsland heeft deze appel veel furore gemaakt. 

De Canada Blanche reinet is een zeer grote appel. Hij kan zo’n negen centimeter breed en zeven centimeter hoog worden. De schil is glad en kan bij natte zomers wat zwarte vlekjes krijgen. Deze vlekjes beïnvloeden de zeer lekkere, wat zurige smaak van de appel niet. De appel is lekker om zo uit de hand te worden gegeten, maar kan ook als moesappel of in de appeltaart worden gebruikt. Omdat de appel zo lekker en sappig is, wordt hij ook voor de cider gebruikt.

Het plukken, in november, moet heel voorzichtig gebeuren. Iedere kleine beschadiging kan de appel aan het rotten brengen. Als de appels goed worden bewaard zijn ze zeer lang houdbaar. De smaak wordt er zelfs beter op.

De boom groeit vrij snel. De reinet is ook goed als struik te kweken, waardoor hij ook in kleinere tuinen een plaats kan krijgen. Al snel produceert de boom appels, iedere jaar weer.