Samen op weg een pad vormen

Het labyrint is een oeroud universeel symbool voor de zoektocht naar onze sacrale kern en onze innerlijke bron. In tegenstelling tot een doolhof, waarin je keuzes moet maken tussen verschillende paden, heeft een labyrint een enkel pad dat de loper langs een aantal wendingen leidt naar het centrum en weer terug naar buiten.

labyrintIn een doolhof verlies je je weg en in een labyrint vind je je weg.

Een labyrint kun je op vele wijzen lopen: alleen of met een groep, feestelijk, gedenkend, als ritueel, om jezelf ´uit de knoop te lopen´.
Op het terrein van Op Goede Grond is een vredeslabyrint geïndiceerd. Het labyrint wordt gevormd door een heuvel waar paden gelegd worden tussen plantbedden. De plantbedden worden aangelegd volgens de principes van de perma cultuur. Wat groeit en bloeit op de heuvel is voor de bezoekers van het labyrint te oogsten. Het lopen van het labyrint geeft zo, zowel fysiek als mentaal kracht aan de bezoekers.

Tijdens deze workshop wordt het labyrint uitgezet en met de deelnemers gelopen. Met elkaar wordt gewerkt aan een eigen, gezamenlijk pad in dit labyrint. Bij het werken komen individuele talenten naar boven en wordt er gebouwd door deze te bundelen en tot een gezamenlijk resultaat te komen.
Het pad blijft. De weg erheen nemen de deelnemers mee.
De workshop kan gegeven worden aan groepen van vier tot ongeveer dertig personen.

De nadruk bij deze workshop ligt in het doen en het beleven. Na afloop is er ruimte voor evaluatie en aanvullende informatie over labyrinten, dit in onderling overleg.